Rijbewijsdokters.nlKeuring groot rijbewijs C/D/E

Keuring groot rijbewijs C/D/E

Kosten: Tijdelijk 75 euro i.p.v. 85,00 euro incl. 21% btw.

U betaalt slechts één keer!  eventuele vervolgafspraken of andere medische keuringen die verricht moeten worden door onze keuringsarts zijn gratis.

Heeft u een C, CE, D, DE rijbewijs nodig? Dan bent u bij Rijbewijsdokters aan het juiste adres!

Voor het aanvragen of verlengen van een groot rijbewijs (C, CE, D, DE) in Nederland, is een medische keuring vereist. Deze keuring, ook wel groot rijbewijs keuring genoemd, is bedoeld om de lichamelijke en geestelijke geschiktheid van de bestuurder te beoordelen. Dit is essentieel omdat chauffeurs van vrachtwagens en bussen verantwoordelijk zijn voor het veilig vervoeren van personen en goederen, en eventuele gezondheidsproblemen de veiligheid op de weg kunnen beïnvloeden.

Hoe werkt het?

 1. Aanvragen van de Eigen Verklaring: De eerste stap is het invullen van een Eigen Verklaring (ook wel gezondheidsverklaring genoemd) via de website van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dit formulier bevat vragen over uw gezondheidstoestand.
 2. Medische keuring: Na het indienen van de gezondheidsverklaring, boekt u een afspraak met een gecertificeerde arbo- arts voor de medische keuring. Nog geen ZD- code ontvangen? Geen probleem! De keuring kan gewoon plaatsvinden en zodra de ZD- code binnen is, dan sturen wij de uitslag alsnog digitaal via zorg domein direct naar het CBR. Op deze manier loopt u geen vertraging op in het keuringsproces. Tijdens deze keuring worden diverse aspecten van uw gezondheid beoordeeld, zoals uw zicht, gehoor, bloeddruk, en eventuele chronische aandoeningen.
 3. Voor de keuring heeft u het volgende nodig:
  • Legitimatiebewijs/ rijbewijs.
  • Keuringsdocumenten van het CBR met uw ZD code ( die krijgt u na het indienen van uw gezondheidsverklaring). U hoeft de documenten niet per se uitgeprint mee te nemen.
  • Potje met urine (max 2 uur oud, hoeft niet nuchter. Dit kan in een schoon potje van huis waarin geen suikerhoudende drank heeft gezeten of u kunt een urinecontainer ophalen bij uw apotheek/huisarts); tenzij u suikerziekte heeft waarvoor u al behandeld wordt, dan hoeft u geen potje met urine mee te nemen. In het kader van de huishoudregels (hygiëne) waar wij keuren mogen potjes met urine niet worden weggegooid op de keuringslocatie. Wij verzoeken u om de potjes met urine op een andere plek te deponeren.
  • Medicatielijst (indien u medicatie inneemt).
  • Neem uw bril mee of doe uw lenzen in (indien van toepassing)
 4. Beoordeling door het CBR: De resultaten van de medische keuring worden via uw Zorg domein code (ZD- code) naar het CBR gestuurd. De medisch adviseur van het CBR beoordeelt de gegevens en beslist of u geschikt bent om een groot rijbewijs te verkrijgen of te behouden.
 5. Beslissing: Indien goedgekeurd, krijgt u een verklaring van geschiktheid van het CBR, waarmee u uw groot rijbewijs kunt aanvragen of verlengen bij de gemeente.

Maak hier online uw Afspraak

Of neem contact met ons op via:

Mail: info@rijbewijsdokters.nl

of stuur sms naar: 0613588592