Rijbewijsdokters.nlKeuring Taxipas

Keuring Taxipas

Kosten: Tijdelijk 75 euro i.p.v. 85,00 euro incl. 21% btw.

U betaalt slechts één keer!  eventuele vervolgafspraken met onze keuringsarts zijn gratis.

Om in Nederland als taxichauffeur te mogen werken, is een geldige taxipas (ook wel chauffeurskaart genoemd) vereist. Een belangrijk onderdeel van het verkrijgen of verlengen van deze taxipas is de medische keuring. Deze keuring is bedoeld om te waarborgen dat de taxichauffeur fysiek en mentaal in staat is om op een veilige en verantwoorde manier personen te vervoeren.

Waarom een keuring voor de taxipas?

De medische keuring voor de taxipas is van essentieel belang omdat taxichauffeurs een grote verantwoordelijkheid dragen. Zij vervoeren dagelijks passagiers en moeten daarbij voortdurend alert en fit zijn. De keuring helpt om ervoor te zorgen dat chauffeurs geen gezondheidsproblemen hebben die de veiligheid van hun passagiers en andere weggebruikers in gevaar kunnen brengen.

Hoe werkt het?

Eerst moet u een formulier/ Geneeskundige Verklaring bij de KIWA aanvragen. Hier een link met informatie:

https://www.kiwaregister.com/nl/land/boordcomputer-taxi-kaarten/chauffeurskaart-taxi

Na de medische keuring zal onze gecertificeerde keuringsarts het formulier invullen en stempelen.  Daarna moet u zelf het ingevulde formulier versturen naar de KIWA.

 1. Voor de keuring heeft u het volgende nodig:
  • Legitimatiebewijs/ rijbewijs.
  • Keuringsdocumenten van de KIWA
  • Potje met urine (max 2 uur oud, hoeft niet nuchter. Dit kan in een schoon potje van huis waarin geen suikerhoudende drank heeft gezeten of u kunt een urinecontainer ophalen bij uw apotheek/huisarts); tenzij u suikerziekte heeft waarvoor u al behandeld wordt, dan hoeft u geen potje met urine mee te nemen. In het kader van de huishoudregels (hygiëne) waar wij keuren mogen potjes met urine niet worden weggegooid op de keuringslocatie. Wij verzoeken u om de potjes met urine op een andere plek te deponeren . Het potje met urine is nodig om de eventuele aanwezigheid van glucose in de urine te testen.
  • Medicatielijst (indien u medicatie inneemt).
  • Neem uw bril mee of doe uw lenzen in (indien van toepassing)

Maak hier online uw Afspraak

Of neem contact met ons op via:

Mail: info@rijbewijsdokters.nl

of stuur sms naar: 0613588592