Rijbewijsdokters.nlRijbewijskeuring Medisch

Rijbewijskeuring Medisch

Kosten: Tijdelijk 45 euro i.p.v. 55,00 euro incl. 21% btw.

U betaalt slechts één keer!  eventuele vervolgafspraken of andere medische keuringen die verricht moeten worden door onze keuringsarts zijn gratis.

Voor wie?

Personen met chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, of epilepsie moeten mogelijk een medische keuring ondergaan om te bepalen of zij veilig kunnen rijden.

Hoe werkt het?

 1. Aanvragen van de gezondheidsverklaring: Het proces begint met het invullen van een Eigen Verklaring (gezondheidsverklaring) via website van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dit formulier bevat vragen over uw gezondheidstoestand.
 2. Medische keuring: Na het indienen van de Eigen Verklaring/ gezondheidsverklaring kunt u een afspraak maken met een gecertificeerde arts bij Rijbewijsdokters. Nog geen ZD- code ontvangen? Geen probleem! De keuring kan gewoon plaatsvinden en zodra de ZD- code binnen is, dan sturen wij de uitslag alsnog via zorg domein direct naar het CBR. Op deze manier loopt u geen vertraging op in het keuringsproces. Tijdens deze keuring worden verschillende aspecten van uw gezondheid beoordeeld, zoals uw zicht, gehoor, bloeddruk en eventuele chronische aandoeningen.
 3. Voor de keuring heeft u het volgende nodig:
  • Legitimatiebewijs/ rijbewijs.
  • Keuringsdocumenten van het CBR met uw ZD code.
  • Potje met urine (max 2 uur oud, hoeft niet nuchter. Dit kan in een schoon potje van huis waarin geen suikerhoudende drank heeft gezeten of u kunt een urinecontainer ophalen bij uw apotheek/huisarts); tenzij u suikerziekte heeft waarvoor u al behandeld wordt, dan hoeft u geen potje met urine mee te nemen. In het kader van de huishoudregels (hygiëne) waar wij keuren mogen potjes met urine niet worden weggegooid op de keuringslocatie. Wij verzoeken u om de potjes met urine op een andere plek te deponeren . Het potje met urine is nodig om de eventuele aanwezigheid van glucose in de urine te testen.
  • Medicatielijst (indien u medicamenten inneemt).
  • Neem uw bril mee of doe uw lenzen in (indien van toepassing)
 4. Beoordeling door het CBR: De resultaten van de medische keuring  worden via Zorg domein naar het CBR gestuurd. Een medisch adviseur van het CBR beoordeelt de gegevens en beslist of u geschikt bent om te rijden.
 5. Beslissing: Indien goedgekeurd, ontvangt u een verklaring van geschiktheid van het CBR, waarmee u uw rijbewijs kunt aanvragen of verlengen bij de gemeente.

Let alsjeblieft goed op!

Deze keuringen kunnen/ mogen wij niet doen:

Behandelend/Onafhankelijk Specialist. (bijv. Internist, Oogarts, Cardioloog, Neuroloog, Psychiater)

– Geen Alcohol en/of Drugs Onderzoek

Wat we wel doen:

Keuringen die bestemd zijn voor keurend arts/ keuringsarts zoals: keuring Algemeen, CNS,  Beroerte, Diabetes Mellitus, Epileptische Aanval, Medicatie, Flauwvallen, Functiebeperking Ledematen, Hart- en Vaatziekten, Inwendige Ziekte, Psychiatrie en Visus).

Maak hier online uw Afspraak

Of neem contact met ons op via:

Mail: info@rijbewijsdokters.nl

of stuur sms naar: 0613588592